Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Zeven Bruggen Festival

De afgelopen zeven jaar presenteerde het Zeven Bruggen Festival sfeervolle, kleinschalige kamermuziekconcerten op prachtige, vaak ongewone locaties in het hart van Amsterdam.

Dit jaar zijn we door de coronamaatregelen gedwongen een iets andere koers te varen zodat we alsnog al die mooie muziek met u kunnen delen. Helaas is ons plan om de concerten maandelijks te geven door de coronamaatregelen niet gelukt.  Wij zullen daarom op woensdagavonden in mei en op 2 juni vier concerten online presenteren, professioneel in beeld gebracht en van mooi geluid voorzien. Hieronder staan de data en programma's. Onze online concerten zijn echt live, en kunnen na afloop niet alsnog bekeken worden. Dit om het live gevoel bij zowel de spelers als het publiek te versterken. Misschien dat het voor u even wennen is, maar we hebben al veel enthousiaste reacties gekregen op eerdere livestream concerten. Wij hopen daarom graag op u online bezoek!

Zoals u hieronder kunt lezen doen we de artistieke leiding tegenwoordig met z’n tweetjes. Dat heeft geresulteerd in een zeer diverse programmering waarin het verhaal achter de muziek centraal staat. Zo nemen we u mee naar het bruisende Wenen van rond 1900, vertellen we het verhaal over een gokverslaafde componist die door zijn vrienden uit de penarie wordt geholpen en laat Club Classique, samen met schrijver Thomas Verbogt, eerste ervaringen herbeleven. Ook is er een concert dat in het teken staat van de expositie Breitner, Israëls en tijdgenoten - Amsterdam in aquarel & pastel in het Stadsarchief.

We zien u graag bij het Zeven Bruggen Festival!

Myrthe Helder en Edward Janning

Artistieke leiders

Ticketservice

Kaarten voor de verschillende uitvoeringen kunt u kopen via klassiekemuziek.nl 

Kaarten kopen

Programma

Het Zeven Bruggen Festival vindt dit jaar online plaats.  Op deze pagina vind u alle informatie met betrekking tot de uitvoeringen, datum en tijd.

Meer informatie

Foto's

Op deze pagina presenteren we u een fotoselectie van vorige afleveringen van het Zeven Bruggen Festival. Dit overzicht geeft een mooie impressie van dit festival. Kijk hier gerust even rond.

Bekijk onze foto's

 

Makers van het festival

Dit jaar tekenen twee artistieke leiders voor de inhoud van het Zeven Bruggen Festival. Violiste Myrthe Helder van Club Classique en pianist Edward Janning van het Erard Ensemble bundelen hun krachten voor een spannende en diverse programmering.

Lees meer

Programma

 

Ode aan de Piano

24 november 2020 - muziek van Beethoven en Schumann

Lees verder

 

Messiaen: Kwartet voor het Einde der Tijden

livestream concert woensdag 14 april, 20.30 uur

Lees verder

 

Amsterdamse Impressies

livestream concert woensdagavond 12 mei, 20.30 uur - muziek van o.a. Diepenbrock en Mahler

Lees verder

 

De Eerste Keer

livestream concert woensdagavond 19 mei, 20.30 uur - muziek van Vaughan Williams, Vivaldi. Gershwin en Pärt

Lees verder

 

Wenen rond 1900

livestream concert woensdagavond 26 mei, 20.30 uur - muziek van Zemlinsky, Berg, Webern, Schönberg en Brahms

Lees verder

 

Een Gokschuld.. en ware Vriendschap!

livestream concert woensdagavond 2 juni, 20.30 uur - muziek van Gade, Grieg, Kirchner en Brahms

Lees verder

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren