Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Amstelkerk

Dinsdag 2 oktober 2018, 20.15 uur

Amstelkerk, Amstelveld 10

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een genereuze bijdrage van Maarten en Eva Kleiweg de Zwaan

Romantiek van het Avondland

Muziek van Brahms, Berg en Schönberg

Kaarten à €20 (jongeren t/m 21 jaar gratis)

De fenomenale violist Gordan Nikolic is bekend als de charismatische aanvoerder van het Nederlands Kamer Orkest. Wij kijken er daarom naar uit om samen met hem een sfeervol programma te presenteren met werken van Johannes Brahms, Alban Berg en Arnold Schönberg. Naast Gordan verleent ook de Franse mezzo-sopraan Marine Fribourg haar medewerking aan dit concert.

Wij gaan van start met het prachtige Tweede Pianotrio van Johannes Brahms, een werk waarin zijn liefde voor Clara Schumann een belangrijke rol speelt. Na de pauze klinken de smachtende Sieben Frühe Lieder van Alban Berg die nog geheel verankerd zijn in de laat-romantische Duitse traditie.

Het magistrale strijksextet Verklärte Nacht van Arnold Schönberg behoort tot de hoogtepunten van de laat-romantiek: sensueel, mysterieus en duister verbeeldt Schönberg het verhaal van twee verliefde mensen waarvan de vrouw bekent zwanger te zijn van een andere man. Verklärte Nacht is een van de weinige kamermuziekkwerken die op een verhaal gebaseerd zijn.

Johannes Brahms: Tweede Pianotrio in C

Casper Bleumers (viool), Jan Bastiaan Neven (cello), Edward Janning (piano)

Alban Berg: Sieben Frühe Lieder

Marine Fribourg (mezzosopraan), Edward Janning (piano)

Arnold Schoenberg: Verklärte Nacht voor strijksextet

Gordan Nikolic en Casper Bleumers (viool), Richard Wolfe en Anna den Herder (altviool), Jan Bastiaan Neven en Celine Flamen (cello). 

Direct kaarten kopen

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren