Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Amsterdamse Impressies

Live stream concert woensdagavond 12 mei, 20.30 uur vanuit de Vondelkerk te Amsterdam

Rond 1900 raakte men in Amsterdam in de ban van het Franse impressionisme van Debussy en iets later Ravel. Ook de impressionistische kunst had een grote invloed op lokale schilders en tekenaars. Daarnaast was de invloed van met name de Weense muziek ook groot, met als hoogtepunt de bezoeken van componist en dirigent Gustav Mahler die in Amsterdam een enthousiast publiek vond. Er ontstond daarbij een grote vriendschap met de Amsterdamse componist Alphons Diepenbrock bij wie Mahler meermaals kwam logeren. 

Het Stadsarchief presenteert tot 11 juli 2021 de tentoonstelling Breitner, Israëls en tijdgenoten - Amsterdam in aquarel & pastel. Conservator Ludger Smit van het Stadsarchief zal bij ons concert allerlei bijzonderheden vertellen over deze mooie en interessante tentoonstelling. 

werken van Gustav Mahler (Pianokwartet in a), Alphons Diepenbrock (Avondschemer), Elisabeth Kijper (Ballade voor cello en piano), Maurice Ravel (1ste deel Pianotrio) en Debussy (Cellosonate)

kaarten á €10 te bestellen via klassiekemuziek.nl

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren