Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Doopsgezinde Singelkerk

Zondag 7 oktober 2018 15.00 uur

Doopsgezinde Singelkerk (Singel 452)

Toegang €20,- (jongeren t/m 21 jaar gratis)

De Dichter en de Held

Muziek van Schumann en Beethoven

Henk Neven (copyright Marco Borggreve)

Henk Neven, bariton

Deze zondagmiddag sluiten wij ons festival af met een groots, stijlvol programma in de Doopsgezinde Singelkerk, een van de mooiste, maar bij het publiek nagenoeg onbekende, kerken van Amsterdam, midden in het centrum.

Wij brengen deze middag een ode aan twee zeer geliefde componisten, Robert Schumann en Ludwig van Beethoven. Van Schumann beluisteren wij voor de pauze vooral zijn dichterlijke en poëtische kant met liederen gezongen door de bekende Nederlandse bariton Henk Neven en kamermuziek. Na de pauze staat de geweldige Derde Symfonie, beroemd als de Eroïca, van Ludwig van Beethoven op de lessenaars, in een bewerking van Beethovens leerling Ferdinand Ries voor pianokwartet.

Met dit spectaculaire programma besluiten wij de zevende editie van Muziek in het Zeven Bruggenkwartier.

Direct kaarten kopen

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren