Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Messiaen: Kwartet voor het Einde der Tijden

Extra livestream concert
Woensdagavond 14 april, 20.30 uur

Olivier Messiaen (1908-1992)
Quatuor pour la fin du temps / Kwartet voor het Einde der Tijden

Het Kwartet voor het Einde der Tijden voor piano, klarinet, viool en cello van de Franse componist Olivier Messiaen is een van de meest iconische kamermuziekwerken van de twintigste eeuw. Gecomponeerd en in première gebracht in 1941 in een Duits krijgsgevangenenkamp is dit werk van Messiaen al vroeg door vele mythes omgeven. Het kwartet heeft acht delen met verschillende ensemblevormen waarin allerlei bijzondere kenmerken van de muziek van Messiaen te vinden zijn, zoals zijn liefde voor vogelgezang, zijn interesse in rythmiek en zijn welhaast extatische, katholieke geloofsbeleving. Het boek Openbaringen uit de Bijbel vormt de grondslag voor delen met titels als Vocalise voor de Engel die het Einde der Tijden aankondigtde Afgrond der VogelsDans van de razernij voor de zeven trompetten tot Lofzang op de eeuwigheid van Jezus.

Dit bijzondere meesterwerk is niet zo vaak te horen: wij nodigen u daarom graag uit om dit live stream concert met ons mee te maken!

Kaarten voor dit concert á €10 zijn te verkrijgen bij klassiekemuziek.nl

Het Zeven Bruggen Festival presenteert dit livestream concert vanuit De Duif te Amsterdam in samenwerking met Stadsherstel.

Musici:

Lonneke van Straalen, viool - Arno Stoffelsma, klarinet

Jan Bastiaan Neven, cello - Edward Janning, piano

presentatie: Mattijs van de Woerd

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren