Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Eerstelingen

Vondelkerk, Vondelstraat 120

Frédéric Chopin is beroemd en geliefd om zijn prachtige Nocturnes voor piano, maar was zijn Eerste Nocturne, opus 9 ook de eerste nocturne die ooit gecomponeerd was? Van Maurice Ravel spelen wij de Sonate Posthume voor viool en piano, die pas na zijn dood werd uitgegeven. Was dit nu een laat werk van Ravel, of juist niet? Nikolo Paganini maakte furore met zijn duivelsmoeilijke Caprices voor viool-solo, opus1. Kon hij gelijk al zo goed viool spelen? En Ludwig van Beethoven presenteerde op 25-jarige leeftijd zijn Drie Pianotrio's opus 1, waarvan wij nummer 1 zullen spelen.  Het zijn zeer geslaagde, virtuoze werken waarvan niet voor te stellen is dat het Beethovens allereerste composities zou betreffen. Hoe zit dit?

Een antwoord op deze prangende vragen krijgt u tijdens ons frisse concert met Eerstelingen!

Werken van Ludwig van Beethoven (Pianotrio in Es, opus 1, nummer 1), Frédéric Chopin (Eerste Nocturne), Nicolo Paganini (Caprice opus 1 voor solo-viool), Maurice Ravel (Sonate Posthume voor viool en piano)

Musici: Myrthe Helder (viool), Ramon Bassal (cello) en Edward Janning (piano, Erard 1851)

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren