Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Museum Van Loon

Vrijdag 5 oktober 2018, 20.00 uur

Museum Van Loon, Keizersgracht 672

Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een genereuze bijdrage van Jos Neijenhuis

Muziek aan tafel

Concert en bezichtiging in Museum Van Loon

Kaarten á €27,50 

Dit najaar presenteert Museum Van Loon een tentoonstelling over de tafelcultuur van de familie Van Loon. Tijdens de bewoning van Thora en Willem Hendrik van Loon werd de eetkamer van Keizersgracht 672 dagelijks gebruikt voor diners voor vooraanstaande gasten. De eettafel zal vol staan met het familie tafelzilver en glinsterend porselein. Ook het werk dat vooraf ging aan de organisatie van een diner wordt getoond in het souterrain. Het zilverpoetsen door knecht Gerrit, de recepten en het keukengerei van kokkin Leida en de livreien geven een inzicht in het leven ‘downstairs’.

Op vrijdagavond 5 oktober kunt u deze expositie bezichtigen samen met de curator van Museum Van Loon, en genieten van muziek in de Blauwe Salon en het Koetshuis.

programma

mezzosopraan Cora Burggraaf, gitarist Peter Constant

' Break now my heart, and die...'

Liederen van o.a. Campian, Britten, Villa-Lobos en De Falla

pianisten Carsten Schmidt en Edward Janning 

Schubert (Fantasie in f voor piano-vierhanden op een schitterende Erard vleugel uit 1851). 

Bezoek de website van Museum Van Loon voor meer informatie over de tentoonstelling.

Direct kaarten kopen

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren