Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Vondelkerk

Donderdag 4 oktober 2018, 20.00 uur

Vondelkerk, Vondelstraat 120

Classic goes Gothic

Griezelen met klassieke muziek!

Muziek van Beethoven, Schubert, Caplet en Franck

Toegang €20,- (jongeren t/m 21 jaar gratis toegang)

In de negentiende eeuw was het literaire genre van de Gothic novel erg geliefd: geheimzinnige middeleeuwse kastelen, mist, regen, het bovennatuurlijke en een vleugje horror waren de ingrediënten van dit uiterst populiare genre. Wij denken dan aan Mary Shelley’s Frankenstein, de verhalen van Edgar Allen Poe en Bram Stokers Dracula. In de kamermuziek leidt het genre een meer verborgen bestaan; deze werken hebben zelden een begeleidende tekst of titel waardoor de link met Gothic niet opvalt. In dit programma presenteert het Erard Ensemble muziek om bij te griezelen of anderszins kippenvel te krijgen.

Programma

Ludwig van Beethoven (1770-1827) deel 1 uit Sonate voor piano in cis, opus 27 Mondschein

Franz Schubert (1797-1828) Der Erlkönig voor bariton en piano

Gerald Finzi (1901-1956) The Clock of the Years voor bariton en piano

André Caplet (1878-1925) Het Masker van de Rode Dood, naar een verhaal van Edgard Allen Poe, voor harp, strijkkwartet en spreker

pauze

César Franck (1822-1890)

Pianokwintet in f

I Molto moderato, quasi lento II Lento, con molto sentimento III Allegro non troppo, ma con fuoco

Musici:

Mattijs van de Woerd (bariton), Sandrine Chatron (harp), Carsten Schmidt en Edward Janning( piano), Tim Brackman en Casper Bleumers (viool), Ásdís Valdimarsdóttir (altviool) en Michael Stirling (cello)

Direct kaarten kopen

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren