Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

Makers van het festival

In een jaar waarin alles anders is vaart het Zeven Burggen Festival een nieuwe koers met, naast pianist Edward Janning, een tweede artistiek leider, violiste Myrthe Helder, drijvende kracht achter het succesvolle kamermuziekensemble Club Classique. Gezamenlijk hebben de twee artistieke leiders de programmering vorm gegeven, waarin de verschillende achtergronden van beide musici het festival inhoudelijk verrijken.

Het Zeven Bruggen Festival is gestart in 2012 door pianist Edward Janning van het Erard Ensemble. Op verschillende bijzondere locaties in de Amsterdamse binnenstad, zoals Museum Van Loon, het Geelvinck Hinlopen Huis, de Amstelkerk, het Stadsarchief en het Cromhouthuis presenteerde het festival concerten met vooraanstaande musici, vaak met historische instrumenten. Het festival, dat altijd in oktober plaats vond, is inmiddels een vast onderdeel van de Amsterdamse culturele agenda geworden, met een trouw en enthousiast publiek uit binnen- en buitenland. 

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren